Mijn naam is Natasja en ik ben 47 jaar. Ik woon met mijn man Arno en zoon Frank (15 jaar) samen in Lochem. 

Voordat ik in Lochem kwam wonen werkte ik al 12 jaar als professioneel en geregistreerd gastouder via een gastouderbureau voor kinderen uit Nijmegen en omgeving. In die periode heb ik in totaal 30 kinderen uit 21 gezinnen met heel veel plezier opgevangen.

Na mijn verhuizing naar Lochem begin 2012 en zelf uit de kleine kinderen te zijn begon voor mij een speurtocht hoe ik verder wilde gaan wat werk betreft, passies en vrije tijd. Dit resulteerde op het eerste oog zeer uitlopende wensen, passies en interesses. Hoe combineer je een interesse in ouderwetse windmolens, techniek, een passie creatief bezig zijn met het plezier en voldoening dat het werken met kinderen geeft?

Na een boel brainstormen, uitproberen en van bestaande wegen af te wijken, nieuwe wegen te gaan of zelfs eerst te maken als ze er nog niet waren was ik eruit.

Mijn werkdagen in de kinderopvang zijn van dinsdag t/m vrijdag en op maandag hou ik me bezig met erfgoededucatie en eventueel andere interessante projecten die zo nu en dan op mijn pad komen zoals nu incidenteel het verwerken van bestaande documenten naar een huisstijl van de opdrachter en deze inhoudelijk aan te passen indien nodig. Op zaterdag werk ik zo vaak mogelijk als gediplomeerd vrijwillig molenaar.

Zover uit elkaar ligt het dus niet, mijn conclusie is dat het werken met en begeleiden van kinderen heel goed te combineren is met creativiteit, techniek en erfgoed, het is een bijzondere en unieke combinatie en ik geniet elke dag opnieuw van al deze werkzaamheden.

Opleidingen en cursussen:

- MBO Zorg & Welzijn (In bezit van diploma)

- HBO-psychologie (in bezit van een paar deelcertificaten, de rest van de opleiding heb ik voor mezelf afgemaakt)

- Eerste Hulp aan Kinderen (in bezit van een certificaat inclusief een AED-certificaat).

- Basis Training ZaaiGoed, de ontwikkelings-methode waarmee ik in mijn kinderopvang werk (in bezit van certificaat)

- Opleiding tot molenaar (in bezit van een certificaat)

- Kennisavond "Maakbaar brein - Breinplasticiteit bij kinderen" (in bezit van certificaat)

Ik bezoek vakcongressen en andere trainingen en cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten als het gaat om kinderopvang, molens en erfgoed.

Ook in de toekomst zal ik cursussen en trainingen blijven volgen die me helpen bij al mijn werkzaamheden, blijven leren vind ik minstens zo leuk als werken met wat ik geleerd heb.

Natasja.