Project: De Molenmuis

De kinderen bezoeken een echte molen!

Na een korte eenvoudige uitleg over wat een molen is en het werk van de molenaar worden de kinderen voorgelezen uit het prentenboek De Molenmuis.

De molenmuis heeft het koud, is nat en zoekt naar eten. Als hij een molen ziet besluit hij naar binnen te gaan, want wie weet is het daar warm, droog en vindt hij er eten. Misschien vind hij zelfs wel vriendjes die hij nog niet kent.

Dan komt de molenaar die aan het werk moet want de stad heeft meel nodig. Of de molenaar nu zo blij is met een muis in de molen zullen de kinderen tijdens dit bezoek achter komen.

Na het verhaal, gaan we het verhaal nog eens naspelen in de vorm van een rollenspel en bij vertrek is er voor elk kind een molen-kleurplaat.

Doelstelling: De kinderen op een speelse en eenvoudige manier kennis laten maken met een stukje cultureel erfgoed. Door het verhaal voorgelezen te krijgen, na te spelen en de sfeer van in een echte molen op bezoek te zijn is dit voor de kinderen een bijzondere manier van kennismaken met molens.

Voor wie: Groep 1 t/m 3.

Duur: ongeveer 45 tot 60 minuten.

Kosten: € 85,- per bezoek (inclusief een donatie tot behoud van molens voor de molen waar we te gast zijn).

Groepsgrootte: maximaal 25 kinderen.

Locatie: Wilpermolen te Posterenk (voor scholen die langer dan een half uur moeten reizen kan er gezocht worden naar een molen waar dit project veilig mogelijk is dichter in de buurt van de school).

Opmerking: Bij “De Molenmuis” zit een docentenbrief met tips ter voorbereiding en instructies omtrent begeleiding van de groep en de veiligheid tijdens het molenbezoek.