Dagindeling

Brengen en ophalen

De breng en ophaaltijden verlopen volgens afspraak, wijkt deze meer dan een kwartier af, laat dit dan even weten bij voorkeur via de WhatsApp-groep, zodat we niet onnodig binnen hoeven te zijn of kinderen onnodig lang hoeven te wachten.

Fruit en drinken

Zo rond 9:00 uur hebben we de fruitronde met diksap of thee of wat afgesproken is met de ouders. De bedoeling is dat kinderen zelf een stuk fruit mee krijgen zodat het altijd aan wensen van de ouders voldoet, drinken krijgen ze hier.

Zodra baby’s fruit of groente hapjes eten, dan liever geen kant-en-klare potjes, maar gewoon wat gekookte groente of een stuk fruit zodat ik terplekke er een fruit- of groente hapje van kan maken, zo wennen de kinderen aan de pure smaak van de groente of het fruit waardoor ze dat ook als ze wat groter worden makkelijker blijven eten. Het is totaal geen moeite omdat te doen en de kinderen vinden het ook leuk om te zien hoe het geprakt wordt of in de blender gaat en leren zo ook herkennen wat ze eten.

De fruitronde is gezamenlijk aan tafel binnen of bij mooi weer buiten aan de picknicktafel of op een picknickkleed voor de kinderen die er groot genoeg voor zijn. Baby’s volgen hun eigen ritme zoals ze thuis ook gewend zijn.

Buiten spelen

Na de fruit ronde gaan we lekker buiten spelen of is het tijd voor een buiten-activiteit.

Lunch

Rond 11:30-12:00 uur gaan we lunchen, kinderen nemen een eigen lunchtrommel mee zodat hun lunch altijd voldoet aan de wensen van de ouders, zo kan er altijd rekening gehouden worden met allergieën, cultuur of andere wensen. Bij de lunch krijgen de kinderen hier melk, thee of iets anders als dat afgesproken is met de ouders.

De lunch is gezamenlijk aan tafel binnen of bij mooi weer buiten aan de picknicktafel of op een picknickkleed voor de kinderen die er groot genoeg voor zijn. Baby’s volgen hun eigen ritme zoals ze thuis ook gewend zijn.

Middagslaapje

Na de lunch is het tijd voor een middagdutje of als kinderen die niet meer houden een rustmomentje. Baby’s volgen hun eigen ritme en hebben om die reden ook een eigen slaapkamertje.

Kinderen kunnen om het middagslaapje of rustmoment niet te verstoren niet gebracht en gehaald worden tussen 12:00-15:00 uur.

Diksap/ thee met een snack

Na het middagslaapje drinken we diksap/thee met wat lekkers erbij of iets anders als dat afgesproken is met de ouders, dat kan zijn een liga, kinderkoekje, rijstewafel of iets anders waarbij ik erop let dat er geen onnodige zoet of kleurstoffen aan toe gevoegd zijn. De kinderen hoeven dit niet zelf mee te nemen.

Buiten spelen

Na dit Diksap/thee met een snack moment gaan we weer lekker buiten spelen of is er een buitenactiviteit.

Het vijf uurtje

Zo rond 17:00 uur kunnen de kinderen die willen een cracker met smeerkaas of smeerleverworst krijgen, zeker als ze wat later opgehaald worden en daardoor vrij laat eten is het prettig als ze nog even iets kunnen eten.

Traktaties

Uiteraard mogen de kinderen hier ook hun verjaardag vieren, we gaan dan ook vlaggetjes ophangen en zingen voor de jarige en een cadeautje hoort er ook bij. De kinderen mogen trakteren, maar verwacht wordt dat er geen onnodige kunstmatige kleur of zoetstoffen in de traktatie zitten. Tegenwoordig zijn er sites in overvloed te vinden met verantwoorde traktaties mocht er behoefte zijn aan ideeën.

Overig informatie

Mochten kinderen tussendoor meer behoefte hebben aan drinken of eten mogen ze altijd water drinken of een rijstewafel of cracker eten.

Meegegeven snoep of frisdrank (bijvoorbeeld in de broodtrommel), blijven in de tas en mogen weer mee genomen worden naar huis. Het past niet in de visie van Trammetje 26 jonge kinderen snoep of frisdrank te geven tijdens de opvang.