Peuter Praatjes

Kinderen maken de mooiste opmerkingen en kinderlogica is vaak te mooi om te missen.

Op dit tabblad een verzameling van de mooiste, bijzonderste en grappigste opmerkingen die ik als gastouder in mijn opvang gehoord heb.

-Een baby die net geleerd heeft zich te verplaatsen door zich te verschuiven vond een peuter erg interessant. Ik observeerde hoe de peuter dit ging oplossen en zag hem de baby opeens aankijken en mompelen: "Hocus Pocus Pass, ik wou dat ..... weg was!" om vervolgens het resultaat te bekijken.

-In de opvang hebben wij een hond, die meestal vanaf zijn kussen de boel gade slaat en af en toe even op staat en zich eens lekker uitrekt. Een kindje in de opvang die weet wat yoga is zegt vol bewondering naar de hond: "Kijk, hondje is yoga aan het doen!"

- Wanneer het tijd is om fruit te eten en wat te drinken is, pak ik ook wel eens een stukje komkommer i.p.v. fruit. Een oppaskindje die wel ongeveer weet hoe de uitspraak van komkommer zou moeten zijn zegt: "Jij hebt een kommaarkommaar!"

- In de zomer staan er vaak meerdere kleine opblaas zwembadjes in de tuin, één van de oppaskindjes zegt tegen zijn moeder bij het ophalen: "Ze zijn hier wel heel rijk, ze hebben wel vier zwembaden!"

- Een kindje wil bij het oversteken geen handje geven, nu is hij groot genoeg is zijn logica en kan hij dat wel zelf. Vervolgens slaat hij zijn handjes in elkaar alsof hij in gebed is en zegt terwijl hij met in elkaar gevouwen handjes oversteekt: "Zie je wel, ik kan mezelf een handje geven."

- In de opvang is een spiegeltje die als je op een knopje duwt vraagt 'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van heel het land?'. Een kindje die net een paar woordjes kan zeggen speelde ermee en gaf vol overtuiging als antwoord: "Mamaaaaa!"

- Nadat ik een baby verschoond heb trek ik haar weer haar maillot aantrek zegt een oppaskindje: "En nu haar sokkenbroek weer aan".

- Op het afscheid van een kindje die 4 jaar is geworden en naar school gaat, zegt hij: "Als ik later groot ben breng ik mijn kindjes bij jou als ik ga werken, dat kom ik door die deur met mijn kindjes en gaan ze daar de handjes wassen en doen ze hun schoentjes uit die ze daar neerzetten en dan gaan ze bij jou spelen. Als ik dan klaar ben met werken kom ik mijn kindjes weer bij jou ophalen."

- Een jongetje van bijna 4 jaar vertelt over eerder, hij zegt: "Gisteren was hij er niet, over gisteren ook niet en over-over-gisteren ook niet."

- Vier kindjes praten met elkaar over hun papa's en mama's, legt opeens een twee-jarig jongetje met een serieus gezichtje uit aan de andere kinderen: "Mijn papa is ook vader".