Kinderopvang bij een gediplomeerd en geregistreerd gastouder

Trammetje 26 is een plek waar kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen, ontdekken, leren en plezier maken, maar waar structuur en rust ook hoog in het vaandel staan en er is plaats voor maximaal 6 kinderen.

Trammetje 26 is een kleinschalige kinderopvang bij een professionele en in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen geregistreerde gastouder met veel ervaring. Mijn registratie-nummer is 158561636 en het inspectierapport is terug te vinden op de volgende site: 

https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/inzien/Oko/Vgo/GegevensOKO.jsf?selectedResultId=140422 .

Bij Trammetje 26 wordt gewerkt met de ZaaiGoed-methode, dit is een kinderontwikkelingsmethode maar waar je als (gast)ouder minstens zoveel van leert. Door het gebruik van deze methode leren kinderen op een speelse manier vaardigheden.

Voor meer informatie klik op volgende link: ZaaiGoed-methode.

Naast deze methode volg ik als gastouder de belevenissen van de 'ForestKids early learning' kinderen. Dit zijn de jongste kinderen van een kinderopvang in Canada. Hierover meer binnenkort op volgend tabblad:ForestKids

Trammetje 26 is geopend van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Incidenteel en in overleg ook de woensdag.

Er zijn vaste plaatsen en flexibele plaatsen. In overleg is veel mogelijk.

Laatste nieuws 05-09-2020: Een nieuwe pup in de opvang

Er is al een tijdje puppy bijgekomen. Deze pup heet Juno en met Juno ben ik een pilot gestart in de kinderopvang. Dit omdat honden beschikken over eigenschappen die van meerwaarde zijn, zoals:

- Een hond oordeelt en veroordeelt niet

- Kinderen vinden meestal een hond lief en een hond kan daarom ingezet worden om te motiveren.

- Kinderen kunnen een band opbouwen met een hond

- Ze leren zorgdragen voor een  hond, wat ten goede komt aan hun zelfvertrouwen

Zo gaat Juno ingezet worden ter ontspanning van kinderen, om kinderen uit hun schulp te lokken, bij te dragen aan het verantwoordelijkheidsgevoel en zelfvertrouwen, ter herkenning van het eigen gedrag van het kind, spraak uit te lokken en te verbeteren, fysiek actief te zijn en zich te ontwikkelen, enz....

Op dit moment volg ik naast de gewone hondencursussen de opleiding tot hondenbegeleider AAI/AAA (Animal Assisted Interventions/ Animal Assisted Activities).

Deze cursus wordt gegeven door Stichting Contacthond in samenwerking met de Martin Gaus academie.

 

Laatste nieuws 25-08-2019: Een nieuwe speelschuur

In de stijl van Erve Pluis (de mini-kinderboerderij) van Trammetje 26 is er nu een speelschuur gebouwd.

In de speelschuur zijn een zandbak, een ballenbak, een overdekte stalling van het peuterwagenpark en een buiten-wc-tje voor de kinderen die (bijna) zindelijk zijn.

De Speelschuur

De speelschuur heeft een zandbak, een ballenbak, een overdekking voor het peuterwagenpark en een buiten-wc-tje

Laatste nieuws 28-04-2018

Voor de oudere peuters is het belangrijk dat ze wat meer uitdaging krijgen op hun eigen niveau en naar behoefte. Daarom krijgen zij als ze het leuk vinden werkbladen voor 3-4 jarige met leuke puzzles en oefeningen die bedoeld zijn om vaardigheden te stimuleren. De ene peuter heeft daar eerder behoefte aan dan een andere peuter daarom wordt er per kind gekeken of deze bladen een leuke aanvulling zijn op het spelmateriaal  en speelgoed dat er al is.

In het kader van leren hangt er sinds vandaag in de opvang een planbord voor de kinderen waar we dagelijks de goede dag op aangeven, de maand, de seizoenen en het weer.

Laatste nieuws 24-04-2018: Bloemen zaaien

De groenten waren al gezaaid en gepoot en de snoep plantjes zaten de eerste vruchten al in, maar er was nog een veldje over voor de kinderen van Trammetje 26 waar ze nu zelf bloemen gezaaid hebben.

We gaan nu dagelijks kijken of ze al boven de grond uitkomen en het groeiproces van de snoepplantjes, appelbomen, vruchtenstruiken, groenten en hun eigen bloemen volgen. 

Uiteraard mogen ze de bloemen plukken en mee naar huis nemen en in een vaasje zetten.

Laatste nieuws 15-02-2018: Overalletjes en zomerhoedjes

Omdat buiten spelen, de dieren helpen verzorgen en mee helpen in de moestuin een belangrijke rol in neemt bij Trammetje 26 zijn er boeren overalletjes aan geschaft, zo worden de kleertjes van de kinderen toch wat beschermd.

Ook zijn er zomerhoedjes voor de kinderen gekomen, zo zijn de oogjes en oorschelpjes bij zon goed beschermd en het zorgt ook voor wat anoniemiteit wanneer de kinderen op de foto genomen worden.

De kinderen vonden de rode overalletje en groene hoedjes geweldig en het was feest toen we ze uit gepakt hadden en ze aan mochten om buiten te spelen.

En kijk nou toch, zien ze er niet prachtig uit?

Regenpakjes

Bij Trammetje 26 is het streven minimaal twee keer per dag buiten te spelen of buiten-activiteiten te doen. Bij mooi weer eten en drinken we ook buiten aan de picknicktafel of op een picknickkleed en de iets grotere kinderen mogen in in goedgekeurde campingbedjes in de vorm van minitentjes hun middagslaapje in de schaduw van de appelboom in de tuin. Uiteraard onder toezicht.

Om dit ook met regen te kunnen voortzetten zijn er allemaal regenpakjes aangeschaft, nu kunnen de kinderen ook met regen buiten spelen, want wat is er nu leuker dan stampen in de plassen of om te kijken hoe het bos eruit ziet en ruikt tijdens of na een regenbui of hoe regendruppels op blaadjes eruit zien met een vergrootglas.

Laatste nieuws 09-05-2017: Ook het laatste deel van de mini kinderboerderij is bijna klaar

Nu Erve Pluis klaar is en konijnen en kip verhuisd zijn naar hun nieuwe verblijf is het oude verblijf afgebroken zodat er onder de verranda ruimte is voor de voilère en een droge buitenspeelplaats.

Inmiddels is ook de voilère af en wonen er twee kanari's en twee zebravinkjes die al gelijk begonnen te nestelen. Er zijn inmiddels jonkies maar we kunnen nog niet zien hoeveel.

Voor in Erve Pluis willen we er nog een kip bij en twee cavia's.

De cavia's kopen bij de dierenwinkel lijkt me een leuk uitje om met de kinderen van Trammetje 26 te gaan halen. 

Ik heb zin in het voorjaar, de kinderen kunnen nu zelfs met regen droog buitenspelen en genieten van de mini-kinderboerderij die is ontstaan en de kinderen die er groot genoeg voor zijn kunnen zelfs buiten in een peutertentjes hun middagdutje houden, hoe gezond is dat al die buitenlucht. 

Ondanks de eigen mini-kinderboerderij en alle speel gelegenheid blijven we Trammetje 26 ook echt erop uit gaan naar grotere kinderboerderijen, speeltuinen en zullen we ook bouwprojecten blijven volgen in Lochem of gaan kijken als er wat te doen is.

Kinderen zijn nu eenmaal kleine wereldontdekkertjes dus ze daartoe de kans geven blijft één van de prioriteiten bij Trammetje 26.

Blogs

Blogs over Trammetje 26 te lezen op onderstaand adres:

http://www.natasjagooithetroerom.nl/category/trammetje26

Op dit moment verschijnen er geen nieuwe blogs meer omdat er nu meer kinderen zijn en mijn tijd om te bloggen minder is geworden. Uiteraard voor nieuwtjes kunt u op deze website terecht. Ouders die kinderen bij Trammetje 26 hebben worden wel uitgebreid op de hoogte gehouden met foto's en berichtjes, zodat ze zo min mogelijk van hun kinderen hoeven te worden.

Mijn boek is uitgegeven!

ISBN: 9789402218770

Verschijningsdatum: 7 augustus 2015

Uitvoering/formaat: Paperback A5

Aantal pagina's: 68

Voor meer informatie klik op onderstaande site:

http://andersmaarookmooi.simplesite.com/

 

Deze website is gemaakt door:

Natasja van Otterloo